Έπεσε υγρό στο laptop μου. Τι να κάνουμε για να το σώσουμε.

Υγρό στο laptop μου. Τι να κάνω? Τι κάνουμε και τι όχι όταν πέσει στο λάπτοπ μας υγρό. νερό – αναψυκτικά – μπύρα – καφές κλπ.

Τι να κάνουμε για να το σώσουμε. Το laptop μας σε καμιά περίπτωση δεν είναι αδιάβροχο , άρα κάλο θα ήταν να προσέχουμε περισσότερο. Όμως ατυχήματα συμβαίνουν (νερό τσάι αναψυκτικά καφές) είναι ένας από του λογούς να μπορεί να το καταστρέψετε ακόμα και διαπαντός.

 

Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για να σώσουμε την κατάσταση;

Παρακάτω θα αναφέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι , σε περίπτωση που ρίξουμε στο laptop μας με κάθε είδους υγρό.

Τι δεν πρέπει να κάνουμε.

1. Δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να βάλουμε σε λειτουργιά το laptop μας.
2. Δεν χρησιμοποιούμε πιστολάκι για τα μαλλιά για δυο λόγους
α.Με το αέρα από τον πιστολάκι απλώσουμε το υγρό σε όλο το laptop εσωτερικά.
β.Μπορεί με την χρήση ζεστού αέρα να λιώσουμε το πληκτρολόγιο ακόμα και μεγάλο μέρος της επιφανείας του laptop μας.
3.Δεν χρησιμοποιούμε ρύζι γιατί είδαμε να video ότι τραβάει την υγρασία.(Ας αφήσουμε καλύτερα το βάζο με το ρύζι μας για τα γεμιστά μας).
4.Δεν χρησιμοποιούμε άλλα καθαριστικά του εμπορίου για να καθαρίσουμε τα ακαθάριστα.
5.Δεν προσπαθούμε να ανοίξουμε το laptop μας εσωτερικά γιατί από το τον πανικό μας μάλλον θα κάνουμε μεγαλύτερη ζημιά.
6.Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε ότι το υγρό ήταν λίγο και ότι άνοιξε μετά το σκούπισμα. Οσο το λειτουργούμε , η υγρασία οξειδώνει και καταστρέφει το εσωτερικό του Laptop μας με αποτέλεσμα την μακροχρόνια ολέθρια καταστροφή του.

Τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε το laptop μας.

1.Απενεργοποιούμε το laptop μας άμεσος και αφαιρούμε την μπαταριά και την τροφοδοσία του.
Δεν περιμένουμε να κάνει τερματισμό γιατί αυτό μπορεί να αργήσει περισσότερο.
2.Το γυρνάμε ανάποδα με ανοιχτό πάντα το καπάκι της οθόνης και μαζεύουμε με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας όσο μπορούμε περισσότερο υγρό εξωτερικά.
3.Πηγαίνουμε στον τεχνικό υπολογιστών που εμπιστευόμαστε και του ζητάμε να κάνει καθαρισμό εσωτερικά από υγρασία.Το Περιθώριο χρόνου που έχουμε είναι περίπου 3 μέρες. Μέτα η οξείδωση που θα έχει δημιουργηθεί εσωτερικά θα έχει κάνει την καταστροφική δουλειά της.

 

 υγρό στο laptop μου. Τι να κάνω

 

Tip. ΧΡΗΣΗ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ . Σε περίπτωση που διαθέτουμε αφυγραντήρα και το υγρό που ρίξαμε στο Laptop μας είναι προσοχή απλό καθαρό νερό και μόνο , αφού έχουμε κάνει τα παραπάνω βήματα 1 & 2 .
Βάζουμε το laptop μας σε μια καρεκλά κοντά στον αφυγραντήρα και επιλέγουμε την επιλογή για στέγνωμα ρούχων η το βάζουμε στη δυνατότερη λειτουργιά του. Το δωμάτιο που θα κάνουμε την διαδικασία πρέπει να είναι σφραγισμένο από θέμα παραθύρων και αφήσουμε τον αφυγραντήρα να κάνει του δουλειά του , για τουλάχιστον 8 ώρες.


Επισκευή Laptop