Συντακτης:PC-STEP / ΟΔΗΓΟΙ / / 0 Comments

10 καθημερινά λάθη που κάνουν ζημιά στο laptop σου!

Ο φορητός υπολογιστής, ή αλλιώς το laptop μας, είναι ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Είτε για εργασία, για ενημέρωση είτε για ψυχαγωγία, αποτελεί ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο. Πολλές φορές όμως κάνουμε λάθη στη χρήση του, που του προκαλούν ζημιά.
Κάποια από αυτά τα λάθη είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά, γι’ αυτό είναι καλό να τα προσέξεις!

  1. Κάνουμε καθαρισμό το Laptop εσωτερικά μια φορά το χρόνο. (Πάμε στον τεχνικό και μας το καθαρίζει. Σημαντικό: Tου ζητάμε να βάλει καινούργια ψυκτική παστά).
  2. Δεν αφήνουμε το τασάκι με το αναμμένο τσιγάρο διπλά στον αεραγωγό ψύξης του Laptop. (Η νικοτίνη είναι κολλώδης με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την σκόνη να φράζει γρήγορα το σύστημα ψύξης).
  3. Δεν τρώμε και δεν αφήνουμε ποτήρια με υγρά διπλά στο Laptop. (Όλοι μας έχουμε πει τις λέξεις όχι ρε μπιιιιιιπ…).
  4. Δεν παίρνουμε το Laptop στο κρεβάτι και το τοποθετούμε πάνω από τα σκεπάσματά μας γιατί φράζουμε το σύστημα ψύξης .(χρησιμοποιούμε βάση για Laptop, όχι απαραίτητα με φουργούρια)

  5. Δεν ανοίγουμε την οθόνη του λάπτοπ από τις άκρες αλλά από το κέντρο της οθόνης, εκεί που είναι η κάμερα. (Τα καινούργια laptop είναι κατασκευαστικά ψεύτικα και σπάνε με την παραμικρή πίεση).
  6. Δεν τοποθετούμε το laptop στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι όταν μας έχει πάρει ο ύπνος.(Μπορεί να ξυπνήσουμε ξαφνικά και αντί τα πόδια μας να πατήσουν το πάτωμα του δωματίου να πατήσουν το αγαπημένο μας λαπτοπάκι).
  7. Αφαιρούμε τέλειος την μπαταρία στο 80% όταν δεν την χρησιμοποιούμε. (Δεν ξεχνάμε να την φορτίσουμε  και να την αποφορτίσουμε μια φορά στο εξάμηνο).
  8. Δεν αφήνουμε την μπαταρία του Laptop τελείως άδεια για πολύ καιρό.
  9. Δεν είναι το Format η λύση στο ότι πάει αργά το Laptop μου. (Μπορεί να έχετε hardware πρόβλημα.)
  10. Δεν μεταφέρουμε το laptop μας χωρίς τσάντα μεταφοράς ειδική για laptop.

 

Η εταιρεία μας διαθέτει πάνω απο 15 χρόνια εξειδικευμένης εμπειρίας, στην εγκατάσταση και την επισκευή και αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπολογιστών, laptop, tablet και περιφερειακών είδών τεχνολογίας.

Προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες υποστήριξης και εμπορίας καινούργιων και μεταχειρισμένων υπολογιστικών συστημάτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς με 12μηνη εγγύηση.