Eπεξεργαστής Cpu INTEL AMD

Eπεξεργαστής Cpu INTEL AMD

Eπεξεργαστής Cpu INTEL AMD

Τι είναι η CPU;

  • Ο επεξεργαστής – που μερικές φορές ονομάζεται CPU ή Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας – είναι ο εγκέφαλος του υπολογιστή, το μέρος όπου γίνεται μεγάλο μέρος της υπολογιστικής εργασίας (μαζί με τη GPU ή τη Μονάδα Επεξεργασίας Γραφικών).
  • Η CPU (Central Processing Unit) είναι ο ακρογωνιαίος λίθος σε έναν υπολογιστή και εκτελεί τις εντολές που δημιουργούνται από το λειτουργικό σύστημα και από τα προγράμματα που εκτελούνται στον υπολογιστή. Η CPU είναι υπεύθυνη για τον υπολογισμό και τη διαχείριση των δεδομένων που περνούν μέσα από αυτήν.
  • Η Intel και η AMD είναι δύο από τους κύριους κατασκευαστές CPU στον κόσμο. Η Intel παράγει τους επεξεργαστές Core i3, i5 και i7 για προσωπικούς υπολογιστές και τους επεξεργαστές Xeon για servers. Η AMD παράγει τους επεξεργαστές Ryzen και Athlon για προσωπικούς υπολογιστές και τους επεξεργαστές EPYC για servers.
  • Και οι δύο κατασκευαστές αναπτύσσουν συνεχώς νέες τεχνολογίες και βελτιώσεις για τους επεξεργαστές τους, προσπαθώντας να προσφέρουν καλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα στους χρήστες των υπολογιστών.

Η CPU αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες μικροσκοπικούς διακόπτες (transistors) που λειτουργούν ως διανομείς ρεύματος και επιτρέπουν στην CPU να εκτελεί τις εντολές. Οι επεξεργαστές των κατασκευαστών Intel και AMD διαφέρουν μεταξύ τους σε πολλά χαρακτηριστικά, όπως ο αριθμός των πυρήνων, η συχνότητα λειτουργίας, η μνήμη cache, η απόδοση σε συγκεκριμένες εργασίες, κτλ.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας CPU έχει οδηγήσει σε πολλά επαναστατικά νέα χαρακτηριστικά, όπως η Hyper-Threading της Intel, η οποία επιτρέπει στον επεξεργαστή να χειρίζεται περισσότερες από μία εργασίες ταυτόχρονα, η AMD Turbo Core που αυξάνει τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή όταν χρειάζεται, και η Intel Quick Sync για επιτάχυνση της κωδικοποίησης video.

Οι επεξεργαστές CPU μπορούν να είναι φυσικοί ή εικονικοί, δηλαδή να λειτουργούν ως μεμονωμένες μονάδες ή ως μέρος ενός εικονικού συστήματος, όπως στα δίκτυα και τους servers.

Τέλος, η επιλογή μίας συγκεκριμένης CPU εξαρτάται από τις ανάγκες του χρήστη και τις εργασίες που εκτελεί, καθώς κάθε επεξεργαστής προσφέρει διαφορετικά συμπεράσματα σε ό, τι αφορά την απόδοση, την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος.

 

 INTEL AMD

Η CPU αποτελεί την κύρια πηγή θερμότητας στο εσωτερικό ενός υπολογιστή, και γι’ αυτό οι περισσότεροι επεξεργαστές περιλαμβάνουν συστήματα ψύξης, όπως ανεμιστήρες και ψυκτικά για να διατηρούν τη θερμοκρασία σε ασφαλή επίπεδα.

Η αύξηση της ισχύς και της πολυπλοκότητας των επεξεργαστών CPU οδήγησε στην ανάπτυξη τεχνολογιών όπως η υπερπολλαπλασιαστικότητα (multi-threading) και η παράλληλη επεξεργασία (parallel processing), όπου πολλοί επεξεργαστές μπορούν να συνεργαστούν για να επιταχύνουν την εκτέλεση των εργασιών.

Στις πιο πρόσφατες γενιές CPU, τα κυκλώματα αυξήθηκαν δραματικά, επιτρέποντας την ενσωμάτωση περισσότερων πυρήνων σε έναν επεξεργαστή. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη απόδοση σε εργασίες πολλαπλών νημάτων και επιταχύνει τη δουλειά σε πολλές εγκαταστάσεις, όπως οι server, οι καλλιέργειες για υπολογιστικό λειτουργικό, και οι υπολογιστές σε δίκτυα αποθήκευσης.

Τέλος, οι επεξεργαστές CPU προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας. Ορισμένοι επεξεργαστές περιλαμβάνουν ενσωματωμένες λειτουργίες ασφαλείας, όπως η Intel Software Guard Extensions (SGX) και η AMD Secure Encrypted Virtualization (SEV), που παρέχουν ασφαλείς επεξεργασίες δεδομένων.

 

Eπεξεργαστής   AMD

Δεν είναι όλα για την CPU

Είναι εύκολο να σκεφτείς ότι το μόνο που χρειάζεσαι για να φτιάξεις έναν γρήγορο υπολογιστή είναι ένας γρήγορος επεξεργαστής.

Αυτό είναι λάθος.

Μια γρήγορη CPU είναι μόνο η αρχή, αλλά χωρίς μια γρήγορη μητρική πλακέτα motherboard, γρήγορη κάρτα γραφικών και άφθονη γρήγορη μνήμη RAM, μπορείτε να έχετε όλα τα είδη συμφόρησης απόδοσης που μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τη συνολική απόδοση του συστήματος.

Μια γρήγορη CPU είναι μόνο η αρχή. Δεν έχει νόημα να ρίχνουμε εκατοντάδες ευρώ σε μια γρήγορη CPU, εάν τα άλλα μέρη δεν μπορούν να συμβαδίσουν.

Μην ξοδεύετε υπερβολικά σε μια CPU και στη συνέχεια οικονομία  σε άλλα μέρη.

  • Ο Επεξεργαστής ή CPU είναι ο εγκέφαλος ενός υπολογιστή. Πάντα υπήρχε εμπορική μάχη μεταξύ δυο εταιριών Eπεξεργαστής Cpu INTEL AMD ή επιλογές είναι μεγάλες και από τις δυο εταιρίες και μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες για επεξεργαστική ισχύει.
  • Η διαμάχη μεταξύ Intel και AMD είναι μια διαρκής μάχη για τον έλεγχο της αγοράς των επεξεργαστών CPU. Και οι δύο κατασκευαστές προσπαθούν να διατηρήσουν τη θέση τους στην αγορά και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Η Intel κυριαρχεί στον κόσμο των υπολογιστών για πολλά χρόνια, με την εφεύρεση και την ανάπτυξη των αποτελεσματικότερων και πιο σταθερών επεξεργαστών.
  • Η Intel έχει ένα ευρύ φάσμα επεξεργαστών, από τους υψηλής απόδοσης Core i9 έως τους επεξεργαστές Celeron με χαμηλό κόστος.
  • Η AMD, από την άλλη πλευρά, έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη επεξεργαστών που διατηρούν την αποδοτικότητα σε υψηλά επίπεδα με καλή τιμή. Με τους επεξεργαστές Ryzen, η AMD έχει αυξήσει την απόδοση των επεξεργαστών της σε σχέση με την Intel, ενώ με τους Threadripper προσφέρει ανταγωνιστικά επίπεδα απόδοσης σε ανταγωνιστική τιμή για χρήστες που χρειάζονται μεγάλη ισχύ. Η διαγωνιστική μάχη μεταξύ Intel και AMD είναι επωφελής για τους καταναλωτές, καθώς δημιουργούνται νέοι επεξεργαστές που παρέχουν ανώτερη απόδοση, καλύτερη αποδοτικότητα και πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Αν αναζητάτε την καλύτερη CPU για gaming ή για σταθμούς εργασίας, ή απλά μια από τις καλύτερες CPU στην αγορά για προϋπολογισμό σας, υπάρχουν δύο μεγάλες επιλογές: Intel και AMD. Αυτό έχει δημιουργήσει σχεδόν φανατικούς οπαδούς και για τις δύο εταιρείες και ο πόλεμος ανάμεσα στους επεξεργαστές CPU της INTEL και της AMD καθιστούν δύσκολο να λάβετε αμερόληπτες συμβουλές για την καλύτερη επιλογή για τον επόμενο επεξεργαστή σας. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, η απάντηση είναι πραγματικά πολύ σαφής: οι επεξεργαστές της Intel είναι η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους χρήστες που αναζητούν την καλύτερη ισορροπία απόδοσης τόσο στο gaming όσο και στην παραγωγικότητα. Ωστόσο, η σειρά εξειδικευμένων επεξεργαστών Ryzen της AMD είναι η καλύτερη επιλογή για υπολογιστές που επικεντρώνονται στο gaming.

 


Στο pc-step.gr διαθέτουμε ένα εξειδικευμένο και εμπειροτεχνικό προσωπικό που μπορεί να σας

βοηθήσει με οποιοδήποτε θέμα που αφορά την επιλογή και την εγκατάσταση του επεξεργαστή σας. Παρέχουμε επίσης υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής για τους επεξεργαστές σας, καθώς και για άλλα τμήματα του υπολογιστή σας. Μ

πορείτε επίσης να βρείτε μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένων των ψυκτρών και των ανεμιστήρων, για την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και υποστήριξη για να κάνετε τη βέλτιστη επιλογή για τον επόμενο επεξεργαστή σας και να διασφαλίσετε την καλύτερη απόδοση του υπολογιστή σας.

Στο pc-step.gr παρέχουμε επίσης ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε χρήστη, ανεξαρτήτως επιπέδου εμπειρίας.

Μπορείτε να βρείτε μητρικές πλακέτες για κάθε είδους επεξεργαστή, καθώς και μνήμες RAM, σκληρούς δίσκους και SSDs, κάρτες γραφικών, τροφοδοτικά και περιφερειακά, όπως πληκτρολόγια, ποντίκια, ηχεία, ακουστικά κ.λπ.

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για τις απαιτήσεις του συστήματός σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του pc-step.gr και να λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα καλύτερα προϊόντα για τις ανάγκες σας.

Επιπλέον, προσφέρουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν την εγκατάσταση, τον συντηρητικό έλεγχο και την επισκευή της υπολογιστικής σας συσκευής, με τις καλύτερες δυνατές τιμές και την καλύτερη δυνατή ποιότητα εργασίας. Eπεξεργαστής Cpu INTEL AMD

Συνολικά, στο pc-step.gr προσπαθούμε να παρέχουμε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων για τον υπολογιστή σας, με στόχο να σας βοηθήσουμε να απολαύσετε μία ανώτερη εμπειρία χρήσης και απόδοσης σε κάθε επίπεδο.